Sortim

A elpetitmiquel ens movem des de ben petits. Les sortides, les colònies, la natació, les excursiones i les acampades formen part del projecte pedagògic, i és per això que les programem des de que són infants.

Fem natació de P4 a 6EP i fins a batxillerat. Cada any, els infants d’elpetitmiquel fan sessions de natació. És una activitat física molt beneficiosa per al creixement físic i emocional. A elpetitmiquel pensem que les Criatures han d’aprendre a nedar perquè el temps a l’aigua sigui segur i divertit. I a més promovem l’activitat física des de la sensibilització mediambiental. En el marc del projecte StM Pedalant, els nens i les nens de 6è de primària van a la piscina amb bicicleta.

A elpetitmiquel també anem de colònies, ja que són importants perquè sortim de l’escola, fem activitats diferents, estem en contacte amb la natura, aprenem fent, desenvolupem diverses habilitats i intel·ligències i convivim 24 hores amb companys i companyes i mestres. És una molt bona manera de reforçar l’autonomia, l’autoconfiança i l’autoconeixement. Les colònies esdevenen una experiència inoblidable. Anem de colònies a P5 i a 2n, 4t i 6è de primària. I continuem a secundària i batxillerat.

I, a més, al llarg del curs fem sortides culturals i esportives. Algunes les fem a l’entorn de l’escola i d’altres les fem fora de la ciutat per aprofundir en coneixements que estem treballant. Anem a museus, teatres i concerts, coneixem espais en la natura i la vida dels animals, visitem ciutats i fem d’arqueòlegs.

Aquest tipus de d’activitats com la natació, les colònies i les sortides donen, de mica en mica, les habilitats necessàries per adquirir autonomia, capacitat d’adaptació i saber-se desenvolupar en un entorn entre iguals.


A elpetitmiquel volem que infants, nens i nenes tinguin més i millors oportunitats educatives. Volem connectar l’educació i els aprenentatges entre l’educació formal i l’educació no formal i fer possible que cada infant construeixi el seu propi itinerari vital. Promovem el desenvolupament d’itineraris personals a través de les propostes Més enllà de l’educació formal. A la nostra escola, tots els espais i totes les hores són educatives.