Ser docent, un privilegi

La professió de mestre és una de les més meravelloses que existeixen. És un privilegi i alhora una responsabilitat. El docent d’elpetitmiquel i del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic té clar que el seu paper és el d’acompanyar l’infant, el nen, la nena o l’estudiant en el seu procés d’aprenentatge i en la seva educació emocional. I això és una experiència única, màgica i irrepetible.

Cada infant i estudiant és únic i estableix el seu vincle amb l’escola. El docent té el privilegi d’acompanyar-lo i veure com aquest infant, que arriba a P3 amb la incertesa d’allò que li és desconegut, va adquirint confiança per convertir-se en un noi o una noia que està preparat per afrontar una nova etapa vital. A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, el docent fa d’acompanyant en aquest meravellós procés. Algunes vegades amb més encerts que d’altres perquè el docent també aprèn. I ho fa cada dia un munt de vegades. I això també és un privilegi. A la nostra escola, els docents escolten i es formen.

Ser docent és una experiència màgica. El docent té el privilegi de ser inventor per fer comprensible allò que no ho sembla; ser artista per posar en valor la bellesa; jugar per practicar la constància, la concentració, la creativitat, la llibertat i la comunicació; experimentar per equivocar-se; frenar el temps per aprendre en profunditat i divertir-se perquè l’educació és a tot arreu i en qualsevol moment. I, sobretot, el docent té el privilegi de formar part del procés d’educació d’infants, nens, nenes i adolescents. Aquest és el nostre motiu de ser, el nostre orgull i, sovint la nostra angoixa, perquè ser docent no és gens fàcil. Però ens hi esforcem molt.

Les famílies de la nostra escola ens han encarregat l’educació dels seus fills i filles. Una experiència irrepetible que per tirar endavant comptem amb el centenar de docents d’elpetitmiquel i del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. A la nostra escola, pensem que infants, nens, nenes i estudiants tenen dret a rebre una educació de qualitat. I per això els docents ens formem, planifiquem, avaluem i revisem. Ens reunim en claustre, per departaments o per cursos per avançar cap a l’educació d’avui i de demà i, el curs 2019/2020, vam redactar, juntament amb famílies, estudiants i l’equip no docent de l’escola, el nostre Horitzó 2030.


Coses que diu el nostre equip de mestres d’infantil d’elpetitmiquel

Cristian Martín

“Procuro que nens i nenes descobreixin el món a partir de les ciències. Fent de petits científics, investiguem i ens fem preguntes per entendre el nostre entorn i el nostre hort”.

Mestre d’infantil a elpetitmiquel

Cristina Gallifa

“Sóc la Cristina i procuro donar l’oportunitat als infants d’experimentar allò que van aprenent, ja que considero que els aprenentatges viscuts de primera mà ens enriqueixen més. També és molt bonic ajudar els nens i nenes a investigar, raonar, indagar, emprendre…, m’agrada educar i aprendre de forma activa!”.

Mestra d’infantil a elpetitmiquel

Núria Fajula

“Sóc la Núria i a l’escola m’agrada fer servir els ipads per aprendre a llegir, dibuixar, comptar… També juguem amb els blue bots i així aprenem robòtica de manera divertida i amena”.

Mestra d’infantil a elpetitmiquel

Sílvia Crusats

“Sóc la Sílvia. A l’escola som conscients de la importància del treball de les emocions des de ben petits. Per això fem jocs i propostes que ajudin a l’infant a identificar i expressar com se senten en cada moment (alegria, tristesa, por, enuig…). D’aquesta manera van aprenent a gestionar-les, s’afavoreix l’autoestima i, també, la relació amb els companys.”

Mestra d’infantil a elpetitmiquel

Podeu conèixer l’equip de mestres d’infantil d’elpetitmiquel des d’aquí.


Algunes de les últimes formacions dels nostres docents

Projecte Avancem 

El Projecte Avancem té com a finalitat dotar el nostre alumnat d’una competència plurilingüe sòlida que afavoreixi  el seu creixement acadèmic. D’altra banda, fomenta un ensenyament de les llengües competencial, que parteixi del consens i la cooperació entre el professorat de llengua i que promou el disseny de projectes d’aula en què participen diverses llengües.

Drive i Classroom

Drive i Classroom són eines digitals per treballar de manera presencial a l’aula o des de casa virtualment.


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic som centre formador

Elpetitmiquel i el Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic som centre formador. Des de fa molts anys, cada curs, el nostre centre rep estudiants universitaris en pràctiques procedents de diferents Universitats que han confiat en el nostre centre i el nostre projecte. Tenim estudiants de la Universitat de Vic-UCC per la proximitat territorial, però també en tenim de diferents indrets del món, com per exemple del Massachusetts Institute of Technology (MIT). Els estudiants universitaris en pràctiques venen a conèixer de primera mà el nostre projecte pedagògic i a aprendre del nostre equip de docents. Ser centre formador ens permet estar en contacte amb la il·lusió que desprenen les noves generacions de mestres. I, alhora, ens agrada pensar que, des de la nostra escola, els transmetem la nostra passió, els aportem les particularitats del nostre projecte i participem en el procés de formació dels educadors del futur. 


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants tenim com a objectiu de Subjectes d’aprenentatge “El professional del Col·legi ha de ser una persona capaç de facilitar contextos que afavoreixin el desenvolupament de tot el potencial que té l’alumnat. Ha de ser flexible, dinàmica i col·laboradora per garantir un treball en xarxa i per donar totes les respostes possibles a les necessitats de cada un dels i les alumnes en un context de globalitat.”

Objectiu 6. Horitzó 2030. Col·legi Sant Miquel dels Sants. Vic