Més enllà de l’educació formal

A elpetitmiquel volem que infants, nens i nenes tinguin més i millors oportunitats educatives. Volem connectar l’educació i els aprenentatges entre l’educació formal i l’educació no formal i fer possible que cada infant construeixi el seu propi itinerari vital. Promovem el desenvolupament d’itineraris personals a través de les propostes Més enllà de l’educació formal. A la nostra escola, tots els espais i totes les hores són educatives.


Els matiners

Al matí. Cada matí obrim les portes a tres quarts de 8 del matí per acollir aquells nens i nenes més matiners. Els reben mestres de l’escola i, conjuntament, passen una estona en un entorn familiar i relaxat. Els matiners és una bona manera de començar el dia! Més informació aquí.


Eltastaolletes

Al migdia. A elpetitmiquel volem que l’estona de dinar es converteixi en una aventura. Per això, de dotze a tres del migdia, apareix eltastaolletes, que és el monstre del gust que viu a elpetitmiquel. Eltastaolletes acull els infants, els nens i les nenes i transforma l’estona de dinar en un espai més d’aprenentatge, d’acord amb les línies pedagògiques de l’escola. Eltastaolletes combina alimentació, diversió i celebració a parts iguals. Més informació aquí.

Els de les 5

A la tarda. A les 5 ens trobem Els de les 5. De 5 a dos quarts de 7 de la tarda, juguem, ballem, parlem, cantem i ens divertim amb mestres i professorat de l’escola. Dilluns fem anglès; dimarts, jocs esportius; dimecres, anglès; dijous, expressió corporal i dansa; i divendres recuperem l’expressió corporal i la dansa. A les 5, ELS DE LES 5! Més informació aquí.


Sortides, colònies i natació

Fora de l’escola. Les sortides, les colònies, la natació, les acampades i les excursions formen part del nostre projecte pedagògic, i és per això que les programem des de que són infants. Aquest tipus de sortides donen, de mica en mica, les habilitats necessàries per adquirir autonomia, capacitat d’adaptació i saber-se desenvolupar en un entorn entre iguals. Més informació aquí.


Escola d’estiu

A l’estiu. Cada estiu, elpetitmiquel obre les portes a la diversió, el lleure i l’amistat. Tothom hi és benvingut: Inventors, Intrèpids, Adventurers i Explorers. L’Escola d’estiu d’elpetitmiquel té l’objectiu de “viure l’estiu” de manera diferent i intensa. Les activitats estan pensades perquè infants, nens i nenes vagin adquirint més autonomia i responsabilitat. I també posem èmfasi en la utilització de l’anglès com a llengua de joc i comunicació. Més informació aquí.


Escola d’idiomes

Tot l’any i a tot arreu. L’aprenentatge de llengües és un factor fonamental per participar en un entorn global, interactuar amb persones d’arreu i apreciar i respectar les diferències. Aquest aprenentatge ens ajuda a comprendre el món. A elpetitmiquel complementem l’educació curricular amb classes extraescolars que permeten obtenir les titulacions oficials dels diferents nivells d’anglès a la University of Cambridge. Som centre preparador i examinador. Més informació aquí.


Servei de psicopedagogia

Seguiment personalitzat. Elpetitmiquel disposa d’un equip de professionals de la psicologia, la psicopedagogia i l’educació social, que ens acompanya a la tasca docent i vetlla pel seguiment de la diversitat, de les capacitats i dels estils d’aprenentatge, així com dels interessos i de les necessitats de nens i nenes. També assessora a l’equip docent i a les famílies de l’escola.


Educació digital

Digitalització. La tecnologia és una eina transversal més a l’abast de tothom que afavoreix l’aprenentatge entre iguals, el treball cooperatiu, la inclusió i, sobretot, la connexió entre allò que s’aprèn a l’escola i l’entorn. Permet personalitzar l’aprenentatge i la construcció d’entorns personals.


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants tenim com a objectiu d’Entorn d’aprenentatge “Oferir un model d’escola oberta a l’entorn, flexible i capaç d’incloure les diferents modalitats d’educació -formal i no formal- per facilitar el desenvolupament integral del nostre alumnat”.

Objectiu 8. Horitzó 2030. Col·legi Sant Miquel dels Sants. Vic