Instal·lacions

Els entorns d’aprenentatge són un dels quatre grans àmbits de treball sobre els quals gira el nostre l’Horitzó 2030. A elpetitmiquel, l’arquitectura està al servei de l’estratègia pedagògica. Bastim nous entorns d’aprenentatge que contribueixen a la millora de l’educació. I és per això que l’any 2018 vam comença a treballar en un pla director d’intervencions acompanyats de l’equip d’arquitectes Jordi Comas i Anna Pont, distingits en diverses ocasions i coneixedors de l’arquitectura educativa.

Fruit d’aquest treball conjunt entre escola i equip d’arquitectes, conceptes d’obertura, llum natural, vegetació, flexibilitat i amabilitat han anat agafant forma i s’han fet més que evidents a la nostra escola. De fet, a la planta baixa de l’escola, que és la que acull l’etapa d’infantil, els infants ja gaudeixen d’espais oberts i flexibles, plens de llum natural i amb presència de vegetació.

Entre les diferents intervencions, que s’han portat a terme, sempre amb materials nobles i naturals, n’hi ha una de central. L’antiga pista o pati interior de l’escola ha passat a ser el Jardí d’elpetitmiquel. Aquest espai, que els infants ja s’han fet seu, s’ha creat perquè la vegetació pugui entrar a l’escola i els infants puiguin gaudir i experimentar del contacte directe amb arbres, plantes i flors, com per exemple til·lers, pruners, moreres, desmais, aurons, freixes, sòfores i pereres.

Les intervencions que es porten a terme a les instal·lacions d’elpetitmiquel s’emmarquen un un pla director que compta amb el vist-i-plau de l’escola i del Patronat de la ciutat antiga de Vic, ja que l’escola es troba dins d’un edifici catalogat d’interès local. De fet, les intervencions que s’estan portant a terme a elpetitmiquel han donat lloc a reportatges com el del periodista Llàtzer Moix que va escriure el desembre de 2020 i que podeu llegir des d’aquí.

Si voleu conèixer una mica més les particularitats de les intervencions que s’estan portant a terme a elpetitmiquel podeu llegir l’entrevista que la revista elpetitmiquel va fer a Jordi Comas i Anna Pont, l’equip d’arquitectes responsable de donar forma als canvis arquitectònics que s’estan portant a terme al Col·legi, aquí.


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants. Vic tenim com a objectiu d’Entorns “Crear i adequar espais especialitzats i adaptats tecnològicament i sensorialment per a l’educació formal i no formal, tenint en compte les necessitats educatives i les condicions de l’entorn que l’escola i l’alumnat necessiten.”

Objectiu 9. Horitzó 2030. Col·legi Sant Miquel dels Sants.Vic