L’escola, un espai actiu

A elpetitmiquel, infants, nens i nenes viuen una aventura diària acompanyats de projectes. L’escola és un espai actiu. Els contes, la lectura, les cançons, el parlar, l’escoltar, l’entorn natural, la internacionalitat, els jocs científics i la tecnologia formen part del dia a dia d’infants, nens i nenes.

Els projectes ens permeten aconseguir una educació integral que ajuda infants, nens i nenes a formar-se amb una mentalitat oberta per afrontar, més endavant, les complexitats del món i, a més, capaciten infants, nens i nenes per actuar de forma més responsable amb nosaltres mateixos i amb allò que ens envolta. A elpetitmiquel els projectes formen part de la nostra manera de ser i ens fan costat des d’infantil fins a primària. 


Projectes que van des d’infantil fins a primària

A elpetitmiquel comptem amb projectes propis, que van des d’infantil fins a primària, per descobrir les matemàtiques, l’experimentació i l’anàlisi, així com els contes, que conviden els nens i  les nenes a endinsar-se en la llengua, les emocions i la imaginació i assentar les bases de la lectura, també de literatura i poesia. 

Tenim projectes com Escriptors, mestres de la paraula, o el projecte Artistes, mestres de coneixement, dissenyat per promoure la creativitat, la passió i la manipulació. També formen part del nostra proposta projectes que ens apropen a la natura com l’Hort.

HUMANITATSP3P4P5
Escriptors, mestres
de la paraula
Núria
Albó 
Lola
Casas
Miquel
Desclot
DescobertaLa famíliaEls transportsLa ciutat de Vic
 Les emocionsEls oficis 
 El circ  
 Els gegants  
CIÈNCIAP3P4P5
Ciència en accióEls animals de la granjaEls animals del boscPer què em cauen les dents?
 Formigues, papallones, cargols i grills El cos humàEls planetes
   Les plantes aromàtiques
   Els dinosaures
 L’HortL’HortL’Hort
Matemàtiques i
tecnologia
EntusiasmatEntusiasmatEntusiasmat
  RobòticaRobòtica
ARTP3P4P5
Artistes, mestres de coneixementPiet MondrianJoan MiróVan Gogh
  Bruixes i bruixots 
INTERNACIONALP3P4P5
Un món sense fronteres+ Catalunya+ Catalunya+ Catalunya
COMUNITATP3P4P5
Tr@ms I m’endevines? 

El joc científic i les noves tecnologies formen part de l’activitat diària

Les noves tecnologies formen part de la nostra activitat diària. A l’aula fem servir ipads i ordinadors i els bee-bots que ens ajuden a aprendre de manera lúdica.

Gràcies a les noves tecnologies, hem après també des de casa. Ens han servit per continuar en contacte amb amics i amigues i mestres. A elpetitmiquel, a partir de 6è de primària, tots els nens i les nenes disposen d’ordinador o tauleta pel treball a l’aula. I, cada dia més, treballem amb Eines Google, especialment Drive i Classroom.

A elpetitmiquel ens agrada investigar. Fem jocs científics al voltant de la biologia, la física i la química i la tecnologia. I ens motivem tant que a P5, que ja som grans, participem al congrés científic de la Universitat de Vic-UCC.


Mirada internacional

A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants pensem que l’escola ha d’ajudar infants, nens i nenes a saber entendre el món amb profunditat i els ha de capacitar per poder-s’hi relacionar de manera adequada i eficaç. Pensem que l’escola ha d’avançar i aprofundir en la formació de persones amb mirada internacional. Persones obertes, plurals, crítiques i compromeses amb la societat i amb el planeta per aconseguir un món millor, més pacífic i més just. I aquesta és la nostra fita. Més informació aquí.


A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants tenim com a objectiu de Coneixement “Afavorir un aprenentatge actiu basat en la recerca, que potenciï la formulació de preguntes, el rigor metòdic i l’exploració, i faci possible una comprensió crítica tant del medi natural com del social. Propiciar l’assoliment de la competència investigadora en tots els nivells i entendre el coneixement com un procés creatiu, arrelat en una gestió honesta de la informació i encaminat a l’elaboració d’un discurs propi i compromès.”

Objectiu 2. Horitzó 2030. Col·legi Sant Miquel dels Sants. Vic